Peugeot RCZ Facelift

Peugeot har avslöjat en ansiktslyftad RCZ -kupé, samt tagit chansen att introducera sitt mycket potenta vägfordon någonsin – 260bhp RCZ R.
RCZ R är officiellt ett koncept, men Peugeot har verifierat att du kommer att kunna få något extremt liknande i slutet av nästa år.
Annons – Post fortsätter nedan

Färdig i en slående blandning av Matt Black såväl som koppar, för att matcha Onyx-superbilen, använder RCZ R en inställd version av den 1,6-liters turboladdade THP-motorn. Det är exakt samma motor som Citroen passade till sitt DS4 -racingkoncept, sett på Genève Motor Show i mars.
Trots den extraordinära produktionen av mycket mer än 160 hk per liter kommer Peugeot States CO2 -utsläpp att kopplas till bara 155 g/km.
Nedre, motorsport-härledd upphängning, gripande däck, lätta hjul samt en Torsen-begränsad glidskillnad på framaxeln kommer att se till att den har lyckats matcha sin kraft.
För dem som gillar sina fordon lite mindre extrema har den grundläggande designen också en omgång uppdateringar. Det mest betydande är den helt nya frontend, som ersätter det gamla gallret såväl som näsan från 308-luckan.
Det påverkas av nyare mönster som 208 såväl som 508, medan det centrala luftintaget har krympt och framhävs av två kromstänger som går längs toppen för en mycket mer återhållsam look.
Kör under är ett bredare luftintag som rinner in i ett par LED -lampor på dagtid. De sex LED -glödlamporna är inställda i ett klödmönster i en nick mot Peugeots lejonmärke.
Interiören lämnas främst ensam, förutom en ny lack-svart växelkift omgivning samt läderdörrinsatser på toppspecifika GT: er.
Mer personaliseringsval kommer dock att erbjudas. Det finns tre färger för takbågarna – aluminium, sand eller matt svart – medan ett valfritt svartpaket samlar matt svarta bågar med svarta staplar i gallret, svarta bromscalliper samt svarta vingspeglar.
Ränder såväl som RCZ -dekaler kan läggas till kroppen, 10 legeringshjulstilar – så mycket som 19 tum – erbjuds nu såväl som ett sportpaket, som lägger till en mindre ratt, en kortare växellåda samt en brusförstärkare för avgaserna kan köpas på bensinmodeller.

Motorsorten är identisk, så inkluderar 1,6 THP -bensinen med antingen 200 hk eller 156bhp, eller 2,0 HDI med 163bhp. Den ansiktslyftade RCZ kommer att säljas under det första kvartalet nästa år.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *