“Gör plug-in-hybrider att fungera för sina eko-referenser”

mainstream media som beslagtogs efter forskning av Greenpeace och bär och miljö förra veckan, vilket tyder på att plug-in hybridbilar har blivit en “varg i fårkläder”. Detta överraskar inte många biluttrycksläsare, men det visar sig att PHEV: er inte är så effektiva om du inte gör det.
Det var en intressant vinkel för miljötrycksgrupperna att ta-och en som jag såg med intresse när jag slutförde ytterligare en vecka med renelektriska skolor i vår Volvo XC40-plug-in-hybrid.

Bästa plug-in hybrider 2022

PHEV: er är ett relativt enkelt mål för sådana som Greenpeace, för om de inte används ordentligt, så är de i själva verket regelbundna förbränningsmotorerade bilar mindre effektiva med den extra vikten av batterierna som de tvingas bära runt om.
Annons – Post fortsätter nedan

Problem är att många företagsbilval väljer dessa bilar inte på grund av deras potential för vardagens effektivitet och nollutsläppsbilar, utan för att deras officiella koldioxidutsläpp innebär att de kan spara en snygg summa på förmånsskatt. Och när dessa människor sedan kör sina bilar som de skulle göra en vanlig bensin- eller dieselfordon, hamnar de med relativt dålig ekonomi.
Vi håller med om att denna situation är otillfredsställande. Men samtidigt är vi med bilindustrin inom betyg plug-in hybridteknologi som ett användbart verktyg i övergången till allelektrisk motor.
Så här är en idé. Med helt anslutna bilar som blir mycket vanligare finns det utrymme för ett bättre intelligent beskattningssystem som fortsätter att erbjuda företagets bilväljare ekonomiska fördelar genom att välja mycket mer miljövänliga bilar – men som sedan träffar dem med en straff om de inte använder det nollet -Missionsförmåga i förnuftig utsträckning. Bilorna kommer nästan säkert att hålla en register över när motorn är igång och när de använder batterilakten ensam, så varför inte använda dessa data för att uppmuntra mycket mer ansvarsfull användning av PHEVS?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *