Skoda planerar elektrisk citigo-ersättning baserad på VW ID.1

Skodas Citigo (bild i elektrisk citigo-e-form) kan just ha försvunnit från företagets line-up, men en ny allelektrisk stad är på korten på korten Det kommer att vara en Skoda -version av Volkswagen ID.1.
Volkswagen sägs utveckla en mindre version av sin MEB-plattform, kallad MEB-Entry, och bilen som är resultatet av den kommer sannolikt att ta ID.1-namnet. Nu har den nya Skoda -ordföranden Thomas Schäfer bekräftat att det skulle finnas en Skoda -version.

Bästa elbilar för att få 2022

“Vi skulle absolut försöka följa efter det,” sade han. ”Om plattformen är där kan vi göra något kreativt ovanpå – det skulle absolut se helt annorlunda ut.
Annons – Post fortsätter nedan

“Det är en bra sida av familjen så att du inte behöver göra allt själv.”
Familjen Meb-Entry förväntas använda en prisvärd version av MEB-arkitekturen, vilket indikerar en billängd på cirka fyra meter-liknande i längd som dagens VW Polo. VW -chefer har tidigare talat om att sträva efter ett startpris på under 20 000 pund, vilket Skoda förmodligen skulle se ut till underskridskor. Volkswagen ryktas också att planera en SUV baserad på MEB-Entry-plattformen, sannolikt kommer att ta ID.2-namnet.
Schäfer varnade emellertid om att vi osannolikt skulle se en ny elektrisk stadskort från Skoda fram till mitten av decenniet, med sitt företag som först fokuserade på lanseringen av Electric Enyaq crossover nästa år, följt av en mindre hatchback -modell.

Bästa stadsbilar för att få 2022

“Ett av våra största fokus för tillfället är att gå under Enyaq, det kommer att vara vår första prioritet, sedan tillsammans med gruppen kan vi göra något som är ett stadsfordon.”
Schaffer antydde också att en elektrisk salong, ungefär samma storlek som en Octavia, kunde följa på något skede efter 2025, medan Octavia -namnet väl kunde fortsätta som en del av Skodas elektriska planer efter 2030. ”Octavia är vår nyckel, avgörande modell, ” han sa.
Skulle du frestas av en liten Skoda EV? Låt oss veta i kommentarerna …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *