“Två osannolika stjärnor i New York är platsen själv såväl som dess brittiska chef”

Två av de osannolika stjärnorna i New York Worldwide Automobile Show 2018 är platsen själv, plus en bloke från Newcastle som är pappan till Den unika anläggningen för flera miljarder dollar. Jacob K Javits Convention Center nära grannar är bland NYC: s finaste. De inkluderar Empire -specificeringsbyggnaden, Hudson River, såväl som det berömda landmärket i New Yorker, plus Manhattan Motor Cars and Trucks – potentiellt världens mest trafikerade och många användbara hyper/super/prestigebilar och lastbilshandlare.
Annons – Post fortsätter nedan

Nuvarande uppskattningar för ett “NYC-block av standardstorlek är runt 700 miljoner dollar. Så med javiterna som upptar sex kvarter av primär mark med utsikt över att dö för, skulle konventionella värderingar sätta en kostnad på 4,2 miljarder dollar på den – inte dålig för en samling som bilshow -gäster denna vecka betalar en enkel $ 17 att ange.
Engelsmännen i New York som är chef på Javits är Alan Steel, som nyligen spenderade en stor 465 miljoner dollar på att spruta upp arenan, avslöjar New York Times. Nu har han verifierat ytterligare en utgift på 1,5 miljarder dollar för dessutom expansion.
Big Al är en överraskande jordnära Geordie som förståeligt är chuffad om den nuvarande bilutställningen i New York samt utställningsområde som hem det. Men det är när denna Javits president såväl som VD berättar om locket i hans byggnad som hans ögon utstrålar ljusast. Det omfattar ett 6,75 tunnland miljövänligt tak, det näst största i sitt slag i Amerika. Invånarna inkluderar 17 fågelarter, fem slags fladdermöss samt 300 000 bin, plus många mänskliga besökare som får guidade turer. Enorma Al’s enorma tak är lite som enorma ol ‘Central Park, men med mycket bättre utsikt.
Det finns verkligen något ganska surrealistiskt om en Ne England -bilar och lastbilsperson som visar en SE London -bilar och lastbilsperson hans förnuftiga men upprörande tak som tyst flyter över vilda, bullriga, ofta smutsiga NYC av alla platser. Ärligt talat, jag längtar efter något liknande, om en smula mindre, ovanpå mitt platt-takade georgiska hus i Blighty.
Mer betydelsefullt varför kan inte alla bilar och lastbilsutställningsområden inte redan klädda i solpaneler vara “grönade”, Javits-stil? Förutom till och med mycket viktigare, varför inte exakt samma typ av rena, gröna, energibesparande, miljöbuller takområden ovanför varje bil eller motor planterar världen över?

Cirka 100 miljoner bilar utvecklas årligen, liksom deras tillverkare finns tillgängliga för mycket mer pinne än tillverkare av alla andra konsumentvaror. Det är dags att de började försvara sig med ord, handlingar och gester. Det skulle inte finnas mycket bättre metod att börja än att omvandla bilar och lastbilsfabrik samt franchiserade återförsäljarstak (och väggar?) Till energieffektiva, härligt gröna, javitliknande utrymmen.
Om du är på The New York Show, gör du hej. Du kommer troligen att upptäcka mig på gräsmattans tak ovanför-med sandaler och äta frilösningslinser.
Klicka här för vad som helst från New York Motor Show 2018 …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *