VW Golf Coupe on Method

Volkswagen arbetar med en helt ny fyra-dörrkupéversion av golfen, liksom den kan bära Golf CC-märket.
Nykomlingen är skapad för att hantera den kommande Mercedes CLA, liksom kommer att vara mycket sportigare och stilfokuserad än den praktiska golfbaserade Jetta Saloon (som den kommer att erbjudas tillsammans med). Medan CC kommer att erbjudas i Storbritanniens utställningslokaler, förväntas de enorma marknaderna vara USA såväl som Kina, där bilar och lastbilar som Jetta redan är betydande säljare.
Annons – Post fortsätter nedan

Våra speciella bilder avslöjar exakt hur golfens linjer motsvarar ett längre paket. Den modifierade främre änden integrerar nu ett stort luftintag som sträcker sig över stötfångarens bredd. Samtidigt rinner en skarp veck ner CC: s flanker till en uppsättning smala Wraparound LED-bakljus.
Under den snygga kroppen är exakt samma MQB -plattform som används av golfen. CC kommer att få en något förlängd version som på samma sätt kommer att underbygga Golf Estate samt salongversionen av Audi A3.
Till skillnad från Jetta, som får en standardsalongstövel, kommer Golf CC att vara utrustad med en vidöppnande hatchback-baklucka för att förbättra åtkomsten. Tons-området i sig kommer att vara märkbart större än golfen-som har en 380-liters kapacitet-men något nere på den nuvarande Jettas 527-liters boot-utrymme.
För att vara i form med CC: s sportiga, premiumbild, kommer bara de mest kraftfulla motorerna att erbjudas. Räkna med att se sorten börja med 120bhp 1,4-liters bensin turbo samt inkludera 148bhp 2.0-liters turbodiesel. Det senare kommer att erbjuda 60mpg, medan 1,4 TSI måste komma nära det också med aktiv cylinderinnovation som ger ett ekonomiskt klimat på cirka 55mpg.
Den vanliga Golf CC måste dyka upp 2015, såväl som kan följas noggrant av en het GTI -version för att rivalisera Mercedes ‘CLA 45 AMG samt Audi S3 -salongen.
Priserna kommer att börja från cirka 19 000 £ – snarare lite mer än den billigaste golf på 16 285 £. Men köpare får inte bara en större bilar och lastbil för pengarna, de kommer också att dra nytta av en hel del mer vanligt kit, som Adaptive Cruise Management samt ett blindt spårningssystem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *