Nya Cupra Tavascan Extreme E-konceptstips på produktion SUV

Cupra har avslöjat sitt nya Tavascan Extreme E-koncept vid årets München Motor Show, som kommer att tävla i nästa säsong av den allelektriska Extreme E off-road racing-serien .
Det spanska varumärket säger också att Concept Racer delar element i sitt designspråk med den väggående Tavascan Electric SUV, förhandsgranskning av några stylingfunktioner i den kommande 2024-produktionsbilen. När det säljs kommer Tavascan att vara företagets andra elektriska bil efter cupra -född hatchback.
Annons – Post fortsätter nedan

Cupras stylingjusteringar över sin nuvarande extrema E-racer inkluderar en något omformad främre stötfångare, en modifierad bakre diffusor och en ny liv som skapades för att sticka ut från racingseriens arktiska, öken, glaciala och havssida.

Cupra Tavascan uppsättning för produktion 2024

Varumärkets ingenjörer har också använt naturliga linfibrer för så mycket av bilens karosseri som möjligt för att minimera mängden kolfiber i dess struktur och sänka miljöpåverkan. Cupra säger att materialet också har liknande egenskaper som kolfiber och kan lätt anpassas för användning i produktionsfordon.
LED-strålkastarkluster är ytterligare ett nytt tillägg och har en liknande triangulär design som Tavascan-konceptet, monterat i en ny 3D-tryckt ram.
Cupra säger att detta senare framsteg kommer att ge sin racer en konkurrensfördel genom att låta laget anpassa sig till förändringar snabbt, vare sig det är på grund av olycksskador eller en förändring av strålkastarpositionen för att förbättra synligheten. En ersättningsfäste kan skrivas ut på bara sex timmar utan behov av tung tillverkningsutrustning.
4

Raceren drivs av ett 54 kWh -batteri monterat bakom cockpiten för optimal viktfördelning. Detta levererar en allelektrisk drivlinje, som Cupra säger ger en tid på 0-62 mph på cirka fyra sekunder.
Den nuvarande Extreme E -spec -raceren, kallad Odyssey 21, tillverkas av Spark Racing Technology och har ett batteri från Williams Advanced Engineering. Tvillingmotorisk drivlinje serverar 536 hk, med specifikationen av bil som kommer att genomföras till 2022-säsongen.
Alejandro Agag, grundare och VD för Extreme E, sa: ”Jag är stolt över att se Cupra lansera Cupra Tavascan Extreme E -konceptet eftersom det gör att det kan bli den andra tillverkaren att använda sitt eget karosseri för sitt Extreme E -team.

“Detta steg injicerar inte bara tillagd stil och personlighet i serien, utan stöder också våra mål för Extreme E för att verifiera sig själv som en global marknadsföringsutställning för partners, eftersom Cupra förbereder sig för att lansera denna modell till konsumenterna i framtiden.”
Klicka nu här för att läsa vår tävlingsguide för årets Extreme E Racing Series …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *