New Lotus Evija ser ut på Goodwood Speedweek

Lotus bygger stadigt förväntan på marknadslanseringen av den renelektriska Evija. Hyperbilen kommer att göra ett dynamiskt utseende på årets Goodwood Speedweek, där det kommer att riva runt festivalens krets tillsammans med en lista över klassiska Lotus Formula One -racers.
För evenemanget har Lotus förpackat en Evija -prototyp i en stiliserad version av Black and Gold Livery som bärs av Mario Andrettis Lotus 79 från 1978 Formula One -säsongen. Den F1-titelvinnande raceren kommer också att dyka upp vid evenemanget, borta med andra team Lotus-ikoner som Graham Hill’s Lotus 49, Emerson Fittipaldi’s Lotus 72-7 och Sir Stirling Moss’s Lotus 18.

Bästa superbilar 2022

Lotus rival för Rimac C_TWO kommer att gå in i produktionen senare i år i en begränsad körning på bara 130 enheter, var och en prissatt 1,7 miljoner pund. Goodwood -demonstrationen är den senaste i en serie småbitar som avslöjades om Hypercars prestationsförmåga eftersom projektet tillkännagavs. Före denna demo-körning, det Norfolk-baserade Supercar-märket som beskriver Evijas fem körlägen.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Varje inställning ökar stegvis prestandanivån som tillhandahålls av Evijas renelektriska drivlinje. Det minst aggressiva läget kallas “intervall”, och det begränsar bilens prestanda till “bara” 986 hk och 800 nm vridmoment, för att maximera avståndet superbilen kan täcka mellan laddningar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *