Uncategorized

Mazda växlar upp för att lansera tre nya elektriska bilar år 2025

Mazda kommer att utöka sin elbil sortiment-men den kommer inte att kasta sin full vikt bakom tekniken ännu. Företaget säger att det planerar att lansera tre nya EVs år 2025, som alla kommer att byggas på företagets befintliga elektriska teknik.
Sedan kommer Mazda att lansera sin nya, dedikerade SkyActiv EV-skalbara arkitektur 2025. Underlaget har en bult-in-panel för mitten av chassit, som kan sträcka ut plattformens hjulbas och öka batterikapaciteten i ett fall.

Mazda lanserar uppdaterad E-SKYACTIV X Powertrain

Så i teorin kunde en dinky elektrisk hatchback rulla ner samma monteringslinje som en massiv SUV, vilket är betydligt mycket effektivare ur ett tillverkningsperspektiv.
Annons – Post fortsätter nedan

Mazda har inte bekräftat några prestationsspecifikationer för den nya plattformen, även om företaget har antytt att det planerar att använda den med sin “lilla produktgrupp” först. Det indikerar att vi snart skulle kunna få en ny EV som är ungefär samma storlek som Mazda 3 eller CX-30.
Trots all denna investering i elteknologi har Mazda fortfarande inte gett upp för förbränningsmotorn. Företaget har planer på att lansera fem nya hybridbilar och fem nya plug-in-hybrider år 2025-och företaget lovar att dess nästa generations bensin och dieselmotorer kommer att erbjuda lägre koldioxidutsläpp, lägre NOx-utsläpp, bättre bränsleekonomi och mycket mer kraft.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *