Uncategorized

Nya 2022 Genesis GV60 bekräftade för lansering i Europa i år

Genesis, Hyundai-gruppens premiumspin-off-varumärke, har meddelat att dess renelektriska GV60 Coupe-SUV kommer att säljas i Europa senare i år. Företaget har ännu inte gett en tidslinje för när vi kommer att se det i Storbritannien, men vi förväntar oss att det kommer att vara mot slutet av 2022. Nyckelrivaler inkluderar Audi Q4 E-Tron, Tesla Model Y och Jaguar I- Takt.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Genesis GV60 är byggd på samma E-GMP-underlag som KIA EV6 och Hyundai Ioniq 5. Den drivs av ett 77,4KWH-batteripaket, som erbjuder ett maximalt intervall på 280 miles med startnivå, enkelmotor, bakre och bakåt Wheel Drive Model. Genesis har emellertid inte klargjort om den siffran loggades under WLTP -förhållanden.

New Genesis G70 Shooting Brake 2022 Review

Elmotorn i den billigaste GV60-premien producerar 225 hk och 350 nm vridmoment, men köpare kommer att ha ytterligare två drivlinor att välja mellan, som båda är dubbla motoriska, fyrhjulsdrivna system. Priserna för alla tre modellerna i SUV: s line-up kommer att bekräftas närmare bilens europeiska lanseringsdatum.
Sitter mitt i line-up är Genesis GV60 Sport, som har en 215 hk motor på bakaxeln och en 99bhp-motor framför, för en kombinerad utgång på 314 hk och 605Nm vridmoment. Den extra prestanda skär bilens maximala intervall ner till 248 miles, även om Genesis har monterat ett system som kopplar ur den främre motorn när den inte behövs, vilket maximerar effektiviteten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *