Förare har blivit mycket mer klient med cyklister eftersom lockdown

spänningar mellan chauffeurs och cyklister har lindrat efter lockdown, trots att de förbättrade antalet människor som tar sig till vägen på cyklar.
Enligt en ny studie säger 32 procent av chaufförerna att de har blivit mycket mer klient med cyklister eftersom lockdown, med denna siffra ökade till 51 procent i London. Detta kompletteras av 36 procent av cyklisterna som hävdar att de har upptäckt chaufförer som visar mycket mer respekt och artighet gentemot dem på vägen.

Banksemestertrafik som förväntas återvända till pre-covid nivåer

Den gröna flaggundersökningen av 1 000 chauffeurs och 1 000 cyklister visade att 64 procent av chaufförerna, före lockdown, erkände att de ofta kände sig frustrerade över cyklister, medan 76 procent av de på cyklar sa att de hade liknande känslor mot förare.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Det finns fortfarande utrymme för förbättringar, med cyklister som säger att många bilister fortsätter att vara skyldiga att köra för nära dem, visa bristen på medvetenhet och vända vänster över deras väg utan att indikera.
På samma sätt känner chauffeurs fortfarande irriterade av cyklister som hoppar röda ljus, reser i stora grupper och agerar som om de äger vägen.
Mark Newberry, kommersiell chef på Green Flag sa: ”Medan denna forskning visar att det fortfarande finns någon befintlig spänning bland både [förare och cyklister], är det lovande att med att cykla som skaffar sig sådan popularitet under lockdown -perioden finns det en förbättrad förståelse mellan dem.

Förare kan möta minsta avstånd för att förbi cyklister

”Trots friktion bland bilisterna är det viktigt att komma ihåg att säkerheten för varje grupp beror på den andra. På Green Flag genomförde vi denna forskning för att öka medvetenheten om detta, för att garantera att chaufförer inser att det troligen kommer att finnas mycket fler cyklister på gatorna och vara medvetna om det och för att det förbättrade antalet cyklister ska vara medvetna om deras roll När du delar vägarna säkert med bilister.
”I slutändan är vägarna där för alla att dela, så det är viktigt för alla trafikanter att alltid vara vaksamma och förbli medvetna om varandra när vi alla börjar resa mer, eventuellt använda en ny metod till det normala, eftersom lockdown fortsätter att lätthet.”
Blir du frustrerad av cyklister på vägen? Låt oss veta varför i kommentarerna nedan …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *