Åtgärder som behövs för att hålla äldre chaufförer säkra, säger experter

steg behövs för att hålla äldre chaufförer säkra på vägen, har trafiksäkerhetsexperter sagt, efter att en rapport indikerade att bilisterna på 20 år kommer att stå 40 per 40 per 40 Cent-högre chans att dödas i en bilolycka.
En statlig finansierad rapport från Road Safety Foundation (RSF) framhöll det faktum att chaufförer över 70 år inte statistiskt utgör en betydande risk för andra trafikanter, men deras svaga innebär att de är överrepresenterade i dödsfall och större skador som resulterar från kraschar.

Antal äldre chaufförer förbjudna av medicinska skäl skyrockets

Detta är särskilt fallet för chaufförer över 80 år, för vilken graden av dödad eller allvarligt skadad är densamma som för chaufförer i åldern 21 till 29.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Storbritanniens åldrande befolkning innebär en ökning av äldre chaufförer som innehar licenser förväntas, med antalet chaufförer i åldrarna 70 till 79 dödade i bilolyckor som förväntas öka med 40 procent under de kommande 20 åren.
RSF har föreslagit mål för att minska dödsfall och stora skador för chaufförer i åldern 70 år och över 50 procent före 2030, med ett längre mål om noll dödsfall år 2050.
Ett syntest för alla äldre chaufförer som förnyar sin licens föreslås, medan ännu fler idéer inkluderar att göra T-korsningar säkrare, mycket mer omfattande forskning om effekterna av medicinska tillstånd på körning, standardiserade instruktörer för att utbilda och utvärdera äldre bilister och ett alternativ till åtal för slarvig körning för äldre förare.
Uppdelningsföretaget Gem Motoring Assist stödde åtgärderna, med en talesman som säger: ”Vi vet mycket om de säkerhetsutmaningar som äldre förare står inför. Dessa kan komma från väglayouten, förarens minskande flexibilitet, förändringar i kvaliteten på deras syn eller från att ta längre tid att reagera på en växande fara.
”Till exempel kan korsningar med skarpa vinklar visa utmanande för chaufförer med begränsad nackrörelse, så investeringar behövs för att göra dessa korsningar säkrare och enklare att förhandla.
“Samtidigt måste självreflektion börja med en acceptans att vi alla är mycket mer mottagliga på vägen än vi tror att vi är.”
Kolla in de mest prisvärda bilarna för att försäkra i Storbritannien här …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *