Uncategorized

Vauxhall Manta för att återvända som en helt elektrisk kupé-SUV år 2025

Vauxhall avslöjade nyligen sin strävan efter att bli en allelektrisk biltillverkare fram till 2028, såväl som en del av denna plan kommer att inkludera uppståndelsen av uppståndelsen av uppståndelsen av uppståndelsen Manta namn efter en nästan 40-årig avbrott. Den ursprungliga Manta var märkta som en Opel – Vauxhalls europeiska syskonverksamhet – liksom en sportkupé som var utformad för att kämpa med Ford Capri.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Den kommande Manta är fortfarande tekniskt en kupé, men den kommer att gå metoden för en tidigare snygg kupé, Ford Puma, liksom kommer att bli en uppvuxen crossover. Det är troligt att den nya Manta-stilen noggrant kommer att följa stylingen av den manta-e-idén som utsattes av Opel 2021. Om så är fallet kommer detta att göra det till en rival för andra elektriska kompakta SUV: er som Tesla Design Y som samt Volvo C40 -laddning.

Alla nya Vauxhalls kommer att vara elektriska från 2028

Vauxhall hade tidigare utlöst antaganden om att den elektrifierade manta skulle vara mer lik den ursprungliga sjuttiotalsmodellen, när den avslöjade den enstaka manta GSE Elektromod förra året. Detta Restomod-fordon var en modern återimagination av den ursprungliga bakre drivenheten, drivs av en 145 hk elmotor samt med en fyra-växlad handboköverföring.
Den kommande Manta SUV kommer extremt troligt att vara ett mycket mer traditionellt elektriskt fordon när det gäller drivlinan. Det finns emellertid en möjlighet att ett fokus på förarinteraktion såväl som starka styling -ledtrådar kan hjälpa Vauxhall att göra Manta till ett fordon som tilltalar älskare – precis som originalet.
När det gäller den nya Manta -plattformen är detta ännu inte verifierat Vauxhalls moderföretag Stellantis har uttalat att den planerar att basera sina kommande EVs på fyra nya, hängivna fordonsarkitekturer.
Dessa kommer att kallas stla små, medelstora, stora såväl som ram. Beroende på storlek innebär Manta-E: s återkomst 2025 att det kan vara baserat på STLA-mediumplattformen, som skulle i form med Stellantis tidsskalor när det gäller utrullningen av denna teknik.
Automotive -gruppen har tidigare beskrivit att STLA -medium kommer att erbjuda så mycket som 440 miles av räckvidd.
Läs mer om Vauxhalls framtida elektrifieringsplaner här …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *