Polisen stannar över 5 000 chaufförer för körfält och skräddarsydda trafikpoliser

har dragit över mycket mer än 5 000 bilister under nya lagar för att begränsa Lane Hogging och skräddarsydd.
Auto Express lämnade in informationsförfrågningar till alla 45 styrkor för att se hur många de stannade och varför och kan avslöja 5 472 chaufförer har stoppats eftersom den 16 augusti, när de nya makterna trädde i kraft.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

• Minsta parkering av vikfordon som ska axlas när bilar blir för stora
Lagarna tillåter polisen att utfärda böter på plats och licenspunkter till chaufförer för slarvig körning som körfält, svansar eller hjulspinn. Chauffeurs kan också hanteras genom en utbildningskurs, liknande det dryckekörande systemet som tillhandahålls för att minska längden på ett drivande förbud.
De exklusiva siffrorna visar att polisen Skottland utfärdade mest, med 1 454, även om det täcker ett större område än många styrkor. På andra plats var Nottinghamshire. Många krafter kunde inte berätta exakt varför förare hade stoppats – de kunde bara dela dem mellan dem som drogs över för att köra utan vederbörlig omsorg och uppmärksamhet och hänsynslös körning.
• Gränser för variabel hastighet planerade för motorvägsvägar
Emellertid bröt flera styrkor ner det. Av dessa 600 särskilda brott fanns det 154 Lane Hoggers – de mest (48) i Thames Valley. Åtgärder för åtaganden registrerades 84 gånger, liksom 46 svansar. Chauffeurs som gör saker som hjulspinn eller handbroms vänder stod för 143 brott – med 42 av dessa inspelade i Lancashire.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *