“Det otänkbara händer: begagnade bilar går upp i värde”

Bristen på halvledare orsakar fortfarande förödelse på den nya bilmarknaden, med vissa företag som citerar leverans en tid nästa år för bilar som normalt skulle ta bara en några veckor att dyka upp.
Bristen på nya bilar betyder ivriga köpare – av vilka det finns många – ser till den använda marknaden istället. Men kombinationen av hög efterfrågan och färre delutbyten som landar på förutsägelser under det senaste året på grund av covid-19 innebär att det finns en brist på begagnade bilar av god kvalitet också. Som ett resultat händer det otänkbara: begagnade bilar ökar faktiskt i värde.

Nya bilutmärkelser 2021: Vinnarna

Det finns fickor med ny bilförsörjning om du vet var du ska handla – och din lokala Honda -återförsäljare kan vara ett bra ställe att börja. När jag pratade med Honda UK MD Jean-Marc Streng, frågade jag honom hur halvledarkrisen påverkar hans verksamhet. “Inte så mycket,” sa han till mig. “Vi säkrade bra utbud förra året.”
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Jag säger inte att Streng har en kristallkula, men genom att beställa lager förra året tillgängligt i år har Honda nu tillgång till cirka 9 000 helt nya bilar, som den fantastiska Honda e. Streng – och hans företags återförsäljare – är på ett bra ställe.
Det är inte att säga Honda-återförsäljare-och andra med lager-är inte angelägna om att erbjuda toppdollar för din del-ex. Med begagnade bilvärden som fortfarande stiger och nya bilpriser inte stiger (ännu) är kostnaden för förändring lägre än det kommer att ha varit ett tag. Kasta in ekonomi som är billigt att köpa, och de erbjudanden som erbjuds är svåra att avvisa.
Så var annars finns det lager? Om du är redo att hoppa till elektrifiering verkar det som om biltillverkare prioriterar att bygga elektriska bilar som kommer att sänka deras genomsnittliga CO2 -siffra om de säljs, vilket minskar risken för EU -böter.
Till exempel hade en återförsäljare som jag besökte nyligen en rad Auto Express-prisbelönta Volkswagen ID.3s på sin förgård redo för leverans. Jag är verkligen frestad att hoppa ut ur min egen finansavtal tidigt för att dra fördel.
Kolla in de bästa nya bilavtalen som finns tillgängliga nu …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *