“Vinterväderprognoser har inte avskräckt välbesökta förare”

Är vädermännen och kvinnor på BBC på något? I veckor har de slagit på om temperaturer under noll, snö och förrädiska vägförhållanden som jag helt enkelt inte har sett eller kände.
Jag har varit där ute och bedömt dussintals världsbilar i årets utmanare på tusentals miles av brittiska vägar. Trots min normala 7-start och enstaka slut på sena kvällar, behövde jag inte en gång skrapa is från vindrutorna. Mina däck har inte kört över en mil snö. Mina instrumentpaneler i bilen visas inte under noll temperaturer. Sagt på ett annat sätt, det har inte varit en dålig vintertid för denna välbesökta fotgängare, cyklist och bilist mellan december och februari. Och detsamma gäller för tiotals miljoner andra.
Annons – Post fortsätter nedan

• Bästa vintertidsdäck 2017/18
Så varför de ständiga, nästan hysteriska varningarna från BBC: s väder “experter”/komiker som kontinuerligt och felaktigt berättar för nationen våra bilar, cyklar och promenadskor ska snöas på och/eller utsättas för olycka inducerande, farliga under noll temperaturer? I huvudsak är det nonsens.
I bästa fall har BBC: s väderbarn och flickor förändrats till lätta underhållare som inte är underhållande. I värsta fall utsätts vi för falska vädernyheter.
Förra veckan hörde jag en Radio 5 live -presentatör berätta för Storbritannien att det var kallt utanför (det är vinter, kompis!) Och att insidan av hans bil var klädd i is som föll på honom när han försökte köra. Verkligen? Jag har kört på Island, Grönland, norra Sverige, Alaska, North East Asia, Ryssland, Kanadas norra territorier och många en-elk-städer i Arctic Circle-och aldrig upplevt inre is. Ändå är vi indikerade att tro att bloken från Beeb led det i Mild Manchester.
Den statliga programföretaget har en hemsk, kontraproduktiv rutin för att berätta de 45 miljoner bilisterna i Storbritannien att ”vi” är i isiga, snöiga, under noll temperaturer och förrädiska vägförhållanden när den överväldigande majoriteten av oss inte är det. Såvida du inte reser upp, ner eller över hela Storbritannien, är nationella väderprognoser och rapporter ett slöseri med tid och pengar. En bilist i, säger, Brighton bryr sig om snön (påstås) i det skotska högländerna lika mycket som en Highlander bryr sig om stark vind på Englands sydkust.

Det är dags för Beeb och andra att släppa sina kostsamma, tidskrävande, typiskt skrämmande, främst irrelevanta nationella vädersändningar och fokusera på mycket mer exakta, mindre sensationella, komedifria lokala bulletiner istället. Är jag den enda som misstänker att vår normalt anti-bilstatens programföretag och den bilist-avskräckande regeringen som finansierar att den försöker skrämma människor från vinterns förrädiska, snötäckta, under nollvägar som är något annat än?
Läs våra bästa idéer för att köra på vintern …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *