New Ariel Atom 4-spårbil avslöjad med 320bhp

Ariel har avslöjat en helt ny atom för 2018, med det lilla brittiska företagets senaste sportbil med ultralätt och fick makten från den senaste Honda Civic Type R.
Atom 4 anländer 19 år efter debuten av den ursprungliga atomen, och även om den grundläggande principen förblir ungefär densamma som den ursprungliga bilen 1999- till och med till användningen av Honda Power- hävdar Ariel att den nya atomen är färsk från marken Upp, och varje panel är ny jämfört med Atom 3.5.
Annons – artikeln fortsätter nedan

• Bästa prestandabilar till försäljning 2018
Bilens distinkta rörformiga chassi är nytt, och de viktigaste diagonala rören har en större diameter än tidigare. Som sådan hävdar Ariel en ökning av styvhet på 15 procent. Ariel säger också att det nya chassit möjliggör mer inre utrymme och benutrymme än tidigare, med ytterligare 50 mm hyttlängd och 20 mm bredd. Sätena kan justeras individuellt för första gången någonsin.
16

Karosseriet är en förfining av varumärkesatomformen med tonvikt på förbättrad aerodynamisk prestanda. Ariel hävdar att drag har minskat i tandem med en ökning av nedstyrkan, med lufthastigheten som strömmar till kylaren, interkylaren och intagen ökade också. Den mest märkbara designförändringen är borttagningen av den centrala rullbågen, som nu är integrerad i det stora luftintaget. Det finns också en färsk näskon, ett nytt motorskydd och en tweaked aero -skärm som sträcker sig över instrumentpanelens bredd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *