Regeringen som spricker ner matrutiner för skåpbilförare

skåpbilförare blir varnade för farorna med att äta bakom rattet efter en regering som avslöjades i maj att en ny straff på tre poäng, liksom en böter på £ 90, är övervägs för förare som äter under körning.
Det kommer efter att polisstyrkor har märkt sådant ätande som farligt beteende, medan officerare i Liverpool påstår sig ha fångat vissa bilister som äter smörgåsar från en lunchlåda hängande över rattet.
Annons – Post fortsätter nedan

I en nyligen genomförd undersökning medgav nästan 59 procent av skåpbilförarna att ha ätit bakom ratten på sina fordon, enligt forskning som genomförts av Commercial Automobile Direct.
Experter hävdar att äta under körning är mycket farligare än att använda en telefon eller vara berusad, med reaktionstider som lider av upp till 44 procent, snarare än en 37,4 procent minskning i reaktionstider under textning.
Andrew Jackson, chef för detaljhandelsdirektör för Commercial Automobile Direct har sagt: “Även om det ännu inte är olagligt att äta och köra, kommer det sannolikt att vara lag snart och vissa polisstyrkor vidtar förebyggande åtgärder om kommersiella bilförare vill undvika böter och rejäla ökningar av försäkringspremier efter övertygelser, de måste äta innan de hoppar i förarstolen. ”
Förebyggande förfaranden som redan finns på plats inkluderar Operation Truckcam, som riktar sig till dem som äter, använder sina mobiler eller läsning.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *