Lexus lanserar First PHEV 2021 och New EV 2022

Lexus har meddelat planer på att snabbt växa sitt elektrifierade fordonsintervall mellan nu och 2025. Den japanska tillverkaren säger att den kommer att introducera 10 nya bilar under de kommande fyra åren, alla varav antingen har en hybrid, plug-in hybrid eller ren-elektrisk drivlinje.
De två viktigaste nya bilarna kommer att vara en plug-in hybridmodell som kommer att göra sin debut i år och en fullständig EV, som kommer att avslöjas 2022. PHEV kommer också att markera första gången Lexus har dabbat med plug-in hybridteknologi .

Nya Lexus LF-Z Elektrifierade konceptförhandsvisningar varumärkes EV Future

Lexus har bekräftat värdefulla få tekniska detaljer om sina nya elektrifierade modeller, men vi kan ta en utbildad gissning om vad som kommer att driva dem, baserat på tekniken som företaget har tillgång till från Toyota -gruppen.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Toyota erbjuder en plug-in hybridversion av sin RAV4 SUV. Kraftverket består av en 2,5-liters fyrcylindrig bensinmotor, ett par elmotorer och ett 18KWH-batteripaket, för en kombinerad utgång på 302bhp och ett klassledande elektriskt intervall på 46 mil.
Om den kommande Lexus PHEV använder denna drivlinje är det möjligt att den också kan använda samma GA-K-plattform. Chassit stöder redan Lexus Es-salongen och förväntas underbygga andra generationens NX SUV, som kommer att avslöjas senare i år och troligen kommer att bli den nya plug-in hybridmodellen som beskrivs i Lexus tillkännagivande.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *