Uncategorized

Mercedes avslöjar Bulletproof S-Class S-Guard Edition

Mercedes har lagt till den senaste S-Class-limousinen till sitt sortiment av “Guard” -pansrade fordon. Den nya S-Class S-Guard är den tuffaste Mercedes ännu.
Baserat på 523bhp tvillingturbo V12-driven S600 förvandlas S-klass S-Guard till skottbeständig presidenttransport vid en dedikerad fabrik i Sindelfingen, Tyskland. Bilarna är handbyggda för att garantera maximal styrka och uppmärksamhet på detaljer, med till och med de nakna kroppsskalorna förstärks. Svetsar och sömmar är dubbelpläterade och tätningar komprimeras för att försegla S-Guards inre från den fientliga omvärlden.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Armour-plätering skärs för att passa på platsen och skruvas in i bilen för att ge verklig skottbeständig förmåga. I skalan av bilens seghet är den nya S-Guard en av världens enda “VR9” -klassade bilar. Det kan uthärda träffar från granater, gruvor och stoppa projektiler som reser två gånger hastigheten på en vanlig pistolkula. Utmärkande för ett civilt fordon täcker rustningen praktiskt taget underkroppsområdet för första gången. Bränsletanken ersätts också till förmån för en självtätande bränslecell som kan absorbera chockvågor från explosioner och läka sig själv för att undvika bränsleläckor om de bryts.
Det är dock inte bara S-Guards kroppspaneler som stoppar angriparna i deras spår. Bilens vindruta ersätts av ett 10 mm tjockt ark med armerat glas, som väger 135 kg. Behandlingen används också för sido- och bakfönstren, medan golvet sägs stärkas med kolfiber. Den fullständiga modifieringssviten beräknas för att fördubbla S600: s 2 165 kg kerbvikt.
Trots detta hävdar Mercedes att utsidan är praktiskt taget identisk med den vanliga S-klassen, vilket gör att passagerare kan resa under radaren så långt som möjligt. Finns i fem och fyra sätesgudar, det levereras med praktiskt taget samma standardpaket, inklusive Chauffeur Support Package Plus, 360 graders kameror och filtreringstekniker för luftbalans.
Vid sidan av den förbättrade strukturella säkerheten har S-Guard också run-plat-däck med ett speciellt tryckövervakningssystem som är bra för 19 mil resor när de skadas, plus valfria extra som ogenomskinliga rullgardiner, ett nödsystem och ett paniklarm.
På toppen av ögonvattningskostnaden för en normal £ 139.985 S600 beräknas uppgradering av bilen till VR9 S-Guard-specifikationen kosta i området 150 000 £. Trots det underbara priset kommer S-Guard sannolikt att bli en vanlig syn vid globala politiska toppmöten och kungliga evenemang, med tanke på att den nuvarande modellen har sett service att färja värdighetsmän och rika (om paranoida) köpare från nittio olika länder.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *