Renault Zoe E-Sport Concept Whizzes till Genève 2017

Renault har en historia av att använda sin Renaultsport-avdelning för att skapa galna konceptbilar, och på årets Genève Motor Show har företaget följt upp Mad Espace F1 och Twizy F1 med Ett nytt Zoe -koncept med företagets Formel E -teknik.
Kallas Zoe E-Sport, det är en radikal tolkning med två-säten av Renaults allelektriska stadsbil, med ett aggressivt, vinkel, stort bodykit, ett färgschema i hyllning till Renualt E.Dams Formel E-teamet och mycket av Det är viktigt att en fyrhjulsdrivning av drivlinjelånsformel E-teknik.
Annons – Post fortsätter nedan

Två elektriska motorer är till hands för att leverera 456 hk – nästan 200 hk mycket mer än styrt 270 hk gräns för en formel E -säte. Det finns också upp till 640 nm vridmoment, och strömmen levereras av ett 40KWH -batteripaket.
13

Med denna drivlinje-teknik ombord påstår Renault att Zoe E-Sport hanterar 0-62 km / h på 3,2 sekunder, och det tar mindre än 10 sekunder att nå sin begränsade topphastighet på 130 km / h.
• Bästa elbilar
Med det tunga elektriska drivlinan och batteripaketet på plats har Renault gått till extrema procedurer för att försöka hålla Zoe E-Sports vikt nere. Karosseriet är tillverkat av kolfiber, medan stålrullburen innehåller kevlar -paneler. Trots kosten kommer Zoe E-Sport fortfarande på 1400 kg.
Ett bredare spår kombineras med en lägre ryttarhöjd och dubbel-wishbone-fjädring fram och bak, komplett med fyrvägs justerbara spjäll.
13

Massor av aerodynamiskt trick är vävt in i all-kolkroppen. En stor luftdamm och splitteruppsättning finns framför bilen, medan Zoe E-sporten också har ett platt golv och en stor bakre diffusor. Gapande kanaler i bakdörrarna, en stor bakre spoiler och 20-tums centralt låsande diamantskurna aluminiumhjul kompletterar det racerbilinspirerade utseendet.
I kabinen finns två stora Recaro -hinkstolar med rassele, tillsammans med en rektangulär ratt och en fyrkantig instrumentpanel som används för att justera drivlinorinställningarna. En ny, avstängd konceptinredning med surrningar av Alcantara och vinkelomkopplare och ventilationsöppningar används.
Enligt Stéphane Janin, Renaults Concept Automobile Director, var kortet för Zoe E-Sport att ha kul och förklara: ”Vi kom på något halvvägs mellan en produktionsmodell och en racingbil”. Trots produktionsmodellpåverkan kommer Zoe E-Sport att förbli ett engångskoncept.

Vad tycker du om Zoe E-Sport? Låt oss veta nedan …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *