Fordonsbrott som växer såväl som proffs skyller på Sat Nav samt smarttelefonstölder

Ett skarpt uppsving i bilar och lastbilens brott i Storbritannien har skyltats på att bilister lämnar värdesaker på skärmen i bilar, eftersom myndigheterna utsätts för 239 920 bilar skadades till 2016 – upp från 231 222 2015. Medan 26 av 42 myndighetsstyrkor rapporterade ett ökning under föregående år, upplevde vissa konstabularer en 76 procent ökning i inbrott jämfört med 2015.
Annons – Post fortsätter nedan

Officier i City of London loggade in den skarpaste ökningen av bilar och lastbilsbrott, medan 4 043 bilar och lastbilar skadades i Northamptonshire 2016-ett ökat med 41 procent under de senaste 12 månaderna.
• Lagstiftning om sat-nav och telefon använder i bilar och lastbilar förklarade
Siffrorna – exponerade av RAC efter en serie flexibilitet i informationsförfrågningar – visar krafter i Wiltshire, dyfed -powys samt Lancashire på samma sätt erfarna skarpa stigningar i pausins, medan det fanns en nationell ökning med fyra procent 2016 jämfört med förra året.
Att förklara möjliga triggers bakom den ökade pausinsatsen, Mark Godfrey från RAC, uppgav att det var: “Möjligt att bilister har slutat vara mycket mer nöjda med vilka produkter de lämnar på skärmen, kanske att tro att produkter som SAT NAVS nu är så vanliga att de “är inte räntesats för tjuvar.”
Godard nämnde också den växande utnyttjandet av mobiltelefoner som SAT NAVS som en mer blivande orsak till ökningarna: ”Med stora erbjudanden av bilister som använder sina smartphones som sat-navs finns det en högre sannolikhet för att oavsiktligt lämna en telefon i en vagga såväl som såväl som ger en tjuv en utmärkt chans att tjäna. ”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *