Blacklane tar stor andel i Jaguar Land Rover’s Havn Ride Hoting Service

Chauffeur Company, Blacklane, har förvärvat en majoritetsandel i HAVN-Jaguar Land Rover’s London-baserade premium-ride-hailing-tjänst.
Som en del av affären har Blacklane lagt till den renelektriska Jaguar I-Pace till sin lista och utgör en del av företagets bredare plan för att göra sin verksamhetsgrönare. Blacklane har redan börjat elektrifiera sin globala flotta – och företaget har kompenserat sina koldioxidutsläpp sedan 2017, vilket är en första för sektorn.

Topp 10 bästa familjebilar att köpa 2022

HAVN lanserades 2019 av Jaguar Land Rover’s Fledgling Mobility Services Arm, InMotion. Venture Capital -projektet var utformat för att vara en språngbräda för innovativa nya tjänster som använder autonoma, elektrifierade och anslutna fordonsteknologi.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

HAVN fungerar mycket som en premiumversion av Uber. Kunder bokar en åktur med en dedikerad smartphone-app, men istället för att färjas till sin destination i en Toyota Prius eller Skoda Octavia, drivs de i en Jaguar i-Pace.
Kunder kan till och med skräddarsy sin upplevelse enligt sina preferenser och välja sin favorit typ av musik för resan, liksom temperaturen på kabinen och den interaktionsnivå de vill ha från föraren.
Lars Klawitter, verkställande direktör för Studio 107, InMotion, sa: ”Detta är ett partnerskap mellan företag som tror på att vara först. HAVN var Londons första allelektriska chaufförstjänst med den första helt elektriska världen bil av året 2019, prisbelönta Jaguar I-Pace, medan Blacklane har introducerat det första kol-offset-programmet i branschen. ”
Passar ride-hailing och bildelning med din livsstil? Läs vår ultimata guide till branschen här …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *