Skoda Electric Car Range för att växa med ‘Felicia E’ Hatch och Coupe-SUV år 2020

Skoda är på väg till ett dubbelt elektriskt angrepp i början av det kommande decenniet, och lanserar en renelektrisk hatchback och en Coupe- SUV som sannolikt kommer att bli den dyraste bilen i varumärkets 122-åriga historia.
Den tjeckiska producenten kommer att lansera sin elektrifierade bilteknik med en utmärkt plug-in-hybrid och en elektrisk version av sin Citigo 2019. Men den kommer verkligen att driva framåt med sina dedikerade EV-planer ett år senare, med produktionsversionen av sitt vision e-koncept , som avslöjades vid årets Shanghai Motor Show. Det kommer att vara en av de första bilarna som dyker upp på VW-gruppens nya MEB-chassitektur, som har utvecklats för att rymma allelektriska drivlinor.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

• Bästa elbilar att köpa nu
Volkswagens I.D. kommer att vara den första MEB -bilen, med en Audi -variant efter strax efter. Skodas ansträngning ges praktiskt taget samma prioriteringsnivå i utrullningen på grund av företagets växande försäljning i Kina, sett som en väsentlig utvecklingsregion för EVs, så det kommer att visas 2020.
Coupe-SUV kommer att sitta mellan Karoq och Kodiaq i längd, men den smarta förpackningen som tillåts av MEB borde antyda att dess inre utrymme är åtminstone en match för den senare av dessa modeller.
6

Antalet batterier som krävs för att driva sina 30 hk elektriska motorer och leverera ett förväntat intervall på upp till 500 km (310 miles) kommer att innebära en prisetikett på cirka 40 000 pund. Det skulle göra det till den dyraste bilen i Skodas line-up, men ungefär hälften av priset på en Tesla-modell X.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *