Uncategorized

Mercedes B-Class Electric Drive för att axlas senare 2017

Mercedes-Benz kommer snart att stoppa produktionen av B-Class Electric Drive för att ge plats för företagets kommande EQ-märkta sortiment av elfordon.
Mercedes-Benz B-Class Electric Drive var den första massproducerade Mercedes som var helt elektrisk, men Automobile Express förstår att det kommer att axlas från företagets line-up under tredje kvartalet 2017.
Annons – Post fortsätter nedan

• Bästa elbilar till försäljning 2017
Färre än 200 har registrerats i Storbritannien med tanke på att den träffade marknaden 2014, och dess borttagning från Mercedes-line-up lämnar de elektriska drivversionerna av Smart Fortwo och Forfour som de enda helt elektriska bilarna som för närvarande byggdes av Mercedes.
På grund av att Daimler köpte en 10% -andel i Tesla 2010 var B-Class Electric Drive’s Electric drivlinje tillsammans med och delvis hämtad från Tesla. Batteriet har en räckvidd på 124 mil på NEDC-skalan, medan motorn producerar 179 hk, vilket indikerar att B-Class Electric Drive hanterar en under åtta sekunders 0-62 mph streck.
Mercedes har övervägt att sålde sina aktier i Tesla och steget till slut B-Class Electric Drive kommer att avfyra startpistolen på en ny era av elektriska bilar för att konkurrera med Tesla under Mercedes-märket. De fasta tomterna för att börja tillverka bilar under sitt nya allelektriska undermärke “EQ” innan decenniet är ute. Det nya elektriska varumärket kommer att se Mercedes sälja över 10 olika helt elbilar år 2022, med hjälp av en helt ny, dedikerad, skalbar plattformsarkitektur specifikt för elfordon.
EQ -märket är också en del av en plan för att bygga en litiumjonbatterifabrik på 500 miljoner euro i Tyskland för att stödja de högre batteriproduktionsvolymerna.
Mercedes säger att planen också kommer att inkludera elektrifiering av skåpbilar, lastbilar och bussar i framtiden.
Den första EQ-modellen som lanserades kommer att vara en medelstor crossover 2019, förhandsgranskad av Generation EQ-konceptet som avslöjades på Paris Motor Show förra året. Det kommer att kosta ungefär detsamma som en välutrustad GLC och har en räckvidd på cirka 300 mil.
Kommer Mercedes kommande EQ -bilar att vara tillräckligt bra för att ta på sig Tesla? Berätta dina tankar i kommentarerna.
Få de aktuella elbilnyheterna, recensioner och analys på DrivingElectric.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *