Andra generationens Toyota Mirai avslöjade officiellt

Toyotas andra generationens väteelektriska Mirai-salong har gjort sin officiella debut. Det kommer att säljas i Storbritannien i mars nästa år, där det kommer att fungera som ett alternativ till konventionella elektriska salonger, till exempel Tesla Model S och den kommande BMW I4.
MK2 Mirai, som vi redan har provat i prototypform, har flyttat till Toyotas bakhjulsdrivna GA-L-plattform, som den delar med Japan-bara Toyota Crown Executive Saloon. Som sådan har dess dimensioner vuxit över sin föregångare – dess längd har förlängts med 85 mm till 4 975 mm, medan hjulbasen har ökat med 140 mm till 2 920 mm.

Elektriska bilar vs vätebilar: exklusiv verklig analys

Det ytterligare utrymmet som erbjuds av de nya underlagen har gjort det möjligt för Toyota att passa en extra väte -lagringstank under Mirai’s Floor, vilket har ökat salongens bränslekapacitet och körområde med 30 procent. Nu kan bilens tre tankar innehålla 5,6 kg väte – vilket ger ett maximalt intervall på cirka 400 mil.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Denna förbättrade sortiment siffra hjälper till med ingenjörernas snabba inställning till viktminskning. Bränslecellstacken är till exempel mindre men mer energität än den gamla modellens-medan intaget är nästan 35 procent lättare än tidigare. Bränslecellens avgassystem är också tillverkat av ett lättharts, eftersom det bara behöver bära vatten snarare än de högtemperaturgaserna som produceras av en förbränningsmotor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *