Uncategorized

Nya 2022 Kia Niro och E-Niro PowerTrains Comprehensive

Den andra generationen Kia Niro och E-Niro SUV: er närmar sig Storbritanniens lansering, efter deras avslöjande vid förra årets Seoul Mobility Show. Och nu har KIA erbjudit tekniska specifikationer för modellens tre drivkrafterbjudanden, bestående av konventionell hybrid, plug-in hybrid och renelektriska alternativ.
Den nya NIRO använder en uppdaterad version av den tidigare bilens plattform snarare än de nya E-GMP-underlagen, som är reserverade för varumärkets elektriska modelllinjer. Detta gör det möjligt för KIA att fortsätta förse NIRO med flera framdrivningssystem.

KIA EV6 VS Volkswagen ID.4 GTX: 2022 Grupptestgranskning

Den vanliga hybridversionen av den nya Kia Niro använder en 1,6-liters bensinmotor som utvecklar 104 hk och 144 nm vridmoment. Detta kombineras med en batteri och elmotor i ett system som ger en total kombinerad effektutgång på 139 hk. Drive går till framhjulen genom en sex-växlad DCT automatisk växellåda.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Enligt statistik som publicerats av Kia i Sverige använder plug-in hybridalternativet också den 1,6-liters bensinen i den konventionella hybridmodellen, men en elmotor som är klassad vid 83 bhp är utrustad och matas av ett nytt 11,1 kWh-batteri-ett litet litet Öka på 8,9 kWh-cellen i den tidigare generationens modell. Maximal effekt står vid 180 hk, medan preliminära data antyder att upp till 37 mil ren elektrisk körning kommer att vara möjliga. Ingen statistik eller prestationssiffror för bränsleekonomi finns tillgängliga.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *