Fem otroliga Eco Technologies från Renault

Renault leder redan metoden när det gäller elbilar, men dess strävan att minimera utsläpp och göra låga CO2 -fordon mycket mer användbara än någonsin sträcker sig långt bortom bara EV. Vi såg den kliostora eolabidén på Paris Motor Show, en vision av en 2020 Supermini som använder en 400 kg viktminskning, plug-in hybrid drivlinje samt halt aerodynamik för att minimera koldioxidutsläpp till bara 22 g/km.
Annons – Post fortsätter nedan

I den mycket mer omedelbara framtiden har Renault dock ett antal framåt troende lösningar uppåt, liksom vi blev inbjudna att kolla in dem på dess innovationscenter nära Paris.
1. Mindre, mycket effektivare elmotor för Zoe
6

En helt ny elmotor kommer att monteras på Zoe såväl som Kangoo EV från våren 2015. Genom att integrera motorn, kopplingsboxen, kraftelektronik samt laddare i en enda modul har den minimeras i storlek med 10 procent, dock Mycket mer betydande måste det förbättra Zoes sort på 130 mil med cirka 10 procent också.
Kraft såväl som vridmomentet förblir konstant vid 87 hk samt 220 nm. Andra förbättringar inkluderar minimerade laddningstider när du använder lågeffektleveranser. Vi fick höra att en gemensam brittisk three-pin socket-upp-upp-tid kommer att minimeras med cirka 20 minuter.
2. Dual-bränsle trecylindrig bensin/LPG-motor
6

Sätt att introducera under andra halvåret 2015 var målet här att integrera fördelarna med LPG (lägre CO2 samt driftskostnader) med en modern bensinmotor. Resultatet är en 0,9 TCE-motor som kan växla sömlöst mellan att köra på LPG såväl som bensin, utan någon typ av inmatning från föraren, men fortfarande håller alla funktioner som gör den till en modern motor-inklusive turbo, stoppstart, Energiläkning under bromsning samt ett ekokörningsläge.
Annons – Post fortsätter nedan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *