New Audi A3 Sportback 45 TFSI E Plug-in Hybrid Exposed

Detta är den nya Audi A3 Sportback 45 TFSI E-En plug-in hybrid-rival för Mercedes A 250 E samt Skoda Octavia VRS IV. Det erbjuds att köpa i Tyskland nu, med kostnader som börjar från 40 395 euro (cirka 37 000 £), liksom Audi har verifierat att det kommer att säljas i Storbritannien under våren 2021, sitter ovanför den något mindre kraftfulla A3 40 TFSI E .
Annons – Post fortsätter nedan

Det drivs av exakt samma plug-in hybrid-drivlinje som upptäcks i den nuvarande Volkswagen Golf GTE, som blandar ett turboladdad 1,4-liters fyrcylindrig bensinmotor med en 107 hk elektrisk motor såväl som ett 13KWH-batteripaket, för en integrerad utgång på 242 hk liksom 400Nm vridmoment. Det är en mycket kraftfullare version av drivlinan i 40 TFSI E -modellen, som har 201BHP samt 350Nm. Bensinmotorn är kopplad till en sex-växlad automatisk växellåda.

Bästa plug-in hybrider 2022

Audi säger att 45 TFSI E kan gå från 0–62 mph på 6,8 sekunder innan de når en toppfart på 144 mph. Bränslekonomiskt klimat så mycket som 201,8mpg påstås, medan det skapar mellan 31–34 g/km CO2 – även om det är värt att tänka på att båda dessa siffror bestämdes med det daterade NEDC -systemet.
A3 45 TFSI E: s maximala elektriska sort citeras under den nyare WLTP -standarden, med en siffra på 39 mil mellan de deklarerade avgifterna – det är två mil färre än 40 TFSI E -modellen. När det är anslutet till ett traditionellt hemuttag kommer hatchbackens batteri att återhämta en full avgift på cirka fem timmar.
A3 45 TFSI E har ett alternativ med fyra körlägen, som erbjuder olika grader av elektrisk hjälp. Bilhybridläge upptäcker den allra bästa balansen mellan bensin och elkraft; EV -läge prioriterar elektrisk körning samt batterihållet behåller batteriavgiften för att använda senare på resan. Batteriavgift toppar batterierna med bensinmotorn såväl som energiläkningssystem.
Storbritanniens specifikationer har ännu inte bekräftats, men EU-marknadsdesignen kommer som vanliga med 17-tums legeringshjul, uppgraderade bromsar, röda bromsok, sportstolar, bakre integritetsglas samt klimatkontroll med dubbla zoner. Köpare får också exakt samma infotainmentkonfiguration med dubbla skärmar som den vanliga A3, medan Matrix LED-strålkastare kan läggas till som ett extra extra.

Vad gör du av den nya Audi A3 Sportback 45 TFSI E PHEV? Låt oss förstå i kommentarerna nedan …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *