Uncategorized

Toyotas nya säkerhetsteknik kan prata med vägen och andra bilar

Toyota har meddelat planer på att föra en rad aktiv säkerhetsteknologi till marknaden, inklusive fordon-till-fordon och fordons-till-infrastrukturkommunikation som kan visas i Dess modelluppställning redan nästa år.
Tekniken, som går utöver nuvarande tillverkares radar- och kamerabaserade riskvarningssystem, förlitar sig på de trådlösa frekvenserna från integrerade trafiksystem som övervakar trafikflödet och olika andra vägförändringar. Samma frekvens kan användas för att “prata” med andra bilar nära dig.
I en situation där du anländer till en korsning utan tydlig vy upptäcker sensorer mötande trafik eller fotgängare på vägen och visar informationen på bilens instrumentpanel. Enskilda fordon kan också indikera sin närvaro och visa en varning så att föraren kan vidta åtgärder för att undvika en incident.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

• säkraste bilar på marknaden
Systemet kan till och med användas för att förbättra radarstyrd farthållare genom att hålla ett närmare öga på vad fordonet framför kommer att göra för att möjliggöra en mjukare och säkrare acceleration och bromsning. Det japanska företaget hävdar att det arbetar nära med regeringar och bär byråer så att det kan lansera tekniken för användning inom en snar framtid.
Japanska Toyota- och Lexus -modeller kommer troligtvis att få systemen först, men USA och Europa borde inte vara långt efter.
Vid sidan av detta har det japanska företaget gjort ändringar i sina adaptiva ledningssystem för att tillåta enskilda lysdioder att kontrolleras automatiskt för att belysa vägen framåt utan att bländande andra förare. Den här funktionen kommer att rulla ut över premium Toyota och Lexus Automobiles nästa år.
Tror du att aktiv säkerhetsteknik bör rullas ut till alla bilar? Låt oss veta i kommentarerna nedan …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *